Stichting Adullam


Voor ambulante hulpverlening en counseling

Horoscoop

De basisgedachte van een horoscoop is dat de machten van de hemel het leven van mensen bepalen en beïnvloeden. Hoe werkt dat? Om te beginnen heb je iemands geboortedatum nodig. Het jaar is netjes in twaalf gelijke delen verdeeld en ieder deel draagt de naam van een teken van de Dierenriem. ‘Jouw sterrenbeeld’ wordt dan bepaald door het sterrenbeeld waarin de zon stond op de dag van jouw geboorte. Jouw geboortedag verbindt je dus met een bepaalde positie aan het firmament of de hemel. De astrologie vertelt vervolgens dat het karakter en de toekomst van een mens op deze wijze vastliggen. Het karakter is gekoppeld aan het teken van de Dierenriem. En de weg van de mens op aarde hangt af van de stand van de planeten (de goden) ten opzichte van jouw teken van de Dierenriem.

Wat de Bijbel ervan zegt.

Een belangrijke reden om horoscopen niet te lezen en er zeker niet op te vertrouwen is dat de horoscoop gebaseerd is op afgoderij. De afgoderij gaat tegen God in en is daarom verwerpelijk. En afgoderij werkt niet. Niet in het Oude Testament en niet in onze tijd.

Een tijd geleden had ik een gesprek met een collega over het geloof. Zij vertelde dat zij in haar vrije tijd horoscopen maakte voor mensen. En zij wilde ook mijn horoscoop wel ‘trekken’. Ik weigerde beleefd, maar zij drong aan. Zij wilde mijn geboortedatum weten, want dan kon zij aan de slag.

Ik besloot om de zaken om te draaien. Ik vroeg: ‘Volgens jou is er een verband tussen mijn geboortedag en mijn karakter?’ Zij zei: ‘Ja, ik heb alleen je geboortedag nodig.’ Ik antwoordde: ‘Maar je kent mij toch? Je kent mijn karakter en je weet hoe ik ben. Het moet dan toch niet moeilijk zijn om mijn geboortedag te bepalen?’ Zij was verrast. Als er inderdaad verband is tussen iemands karakter en zijn geboortedag, dan kun je aan iemands karakter aflezen welk sterrenbeeld hij of zij heeft.

Zij beaamde dat het niet moeilijk moest zijn. Ze kende mij redelijk, want wij werkten al enkele jaren samen. Ze besloot de uitdaging aan te nemen en met de informatie die zij had af te leiden welk sterrenbeeld ik had. Zij begon hardop na te denken. Ik kreeg allerlei interessante dingen over mijzelf te horen. Ze noemde een sterrenbeeld. Het was mis. Ik gaf haar een nieuwe gelegenheid. Ze somde nog meer dingen op die zij bij mij had gezien en noemde weer een sterrenbeeld. Zij was verbaasd toen ik weer zei dat het mis was. Het was ook mis. Ik gaf haar een derde kans en weer was het mis. Ze had nu een reden om na te denken over astrologie. Zij vroeg mij toen wat mijn sterrenbeeld was. Ik antwoordde: ‘Mijn sterrenbeeld is “Lam”.’

Zij reageerde: ‘Maar, dat is helemaal geen sterrenbeeld.’ Nee, zei Ik, ‘dat klopt.’ ‘Je moet weten dat ik twee geboortedagen heb. Ik ben namelijk tweemaal geboren. De eerste keer hen ik geboren als zondaar. Ik had een Redder nodig. Die redder is de Heer Jezus. Hij wordt in de Bijbel “het Lam” genoemd. Door in Hem te geloven heb ik een nieuw leven gekregen. Ik ben opnieuw geboren. Daarom is die eerste geboortedag helemaal niet belangrijk. Het gaat om die tweede geboortedag, want toen heb ik het echte leven ontvangen. Het is nu niet meer een sterrenbeeld dat mijn leven bepaalt, maar ik word veranderd naar het beeld van het Lam. Hij is mijn leven en Hij bepaalt mijn leven. Hij heeft mijn toekomst in zijn hand. En als je gelooft, geldt dat ook voor jou.’

 

Uit “Lichtstralen” zondag 17.06.2012. Uitg. Medema.

0 Reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *